keskiviikko 12. syyskuuta 2012

KAENUULAESTA RUUVVINKEKSIJÄPORUKKOA?

Ihmeellisen epätodellinen tunne valtasi aamulla mielen. Olinkohan vahingossa jotenkin kvantannut talven yli, koska vaikutti siltä kuin olisin parhaillaan lukemassa mahtavaa aprillipilaa paikallisesta lehdestä.

Kainuuko muka köyhä, minun pieni rakas Kainuuni? Mitästä tyhjää! Ei se mikkää köyhä eikä kippeä ou, ei Kajjaani ainakaan, turhaan ne jotkut vanhusten ja lastenkin puolesta taistelevat tuppuroivat, näköjään, sillä jos kerran toiselta puolen moalimoa kannattaa tilata hyvänhintainen taideteos muutenkin ison tappelun takana olleeseen kylpylämonumenttiin, niin kyllä maar ne vanhuksetkin sun muut puutteenalaiset tarpeensa saavat runsain mitoin tyydytettyä. Vammitä? Muutenhan tässeioo mittää järkeä.

Eikö Kainuun kannatakaan tukea paikallisia ideoijia, ei sijoittaa kainuulaiseen taiteeseen, ei luottaa siihen, että maasta se pienikin ponnistaa? Voi itku!

Huippua tässä on vielä sekin, ettei niitä toisia ehdotuksia kukaan päässyt näkemäänkään, eivät niin kaupunkilaiset kuin eivät myöskään toiset ehdotuksensa jättäneet. No, nyt niitä kaikkia voi kuitenkin käydä vilkaisemassa kaupungintalon alakerran arkistossa.

Mut Kainuhun kansa, ah arpasi lyö, sillä kohtahan meillä on mahdollisuus pylläyttää nykyiset raadit ja heidän joukoissaan piilottelevat ruudinkeksijäneropatit ihan vaikka mihin pellepajaan takaisin, tai vaikkapa juuri sinne, missä se ruuti alun perin keksittiinkin.

En minä ilkeä tahdo olla, mutta niin usein olen surrut tämän Kainuuni retuuttamista toisesta älynväläyksestä toiseen, etten millään pysty pitämään sisälläni tätä epätoivon tunnetta, mielessäni pyöriviä loppumattomia kysymyksiä. Sillä vaikka muka parannuksia kuulemma tapahtuu koko ajan ja kaikkialla, niin miksi sitten pienet, vähäväkiset ihmiset kärsivät?

3 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Kainuulla on vetoa. Tyttärentytär oli siellä Kajaanissa armeijassa ja tapsi kait sitten elämänsä miehen ja niin jäi tyttö Kainuusen, Sotkamossa asustelee.

Sylviira kirjoitti...

Kiva tyttö! :)

Niin, muutenhan täällä olisi niin hyvä elellä ja asua, kun vain tuonne kärkijoukkoihin saataisiin hitusen ajattelemisen kykyä enemmän. Tai kun jostakin putkahtaisi sellainen ihmemies tai -nainen, joka näkee kokonaisuuden, osaa vedellä oikeista naruista, toimii kaikkien parhaaksi... Jyrähtää. Uskaltaa.

Sylviira kirjoitti...

No, nyt olen jo vähän viilentynyt tunteissani, välillä kun niillä pitää höyrytäkin. Ehkä se taideteos sitten kuitenkin on niin hyvä, että sen valitsemiseen olivat kyllin painavat syyt, ken tietää...

LUETUIMMAT