perjantai 28. toukokuuta 2010

MÄ TYKKÄÄN SUSTA ENITEN, MUT UKKIA MÄ RAKASTAN...

Matkalla kauppaan Pepsukka esitteli viisi parasta urheilulajiaan. Ne olivat kärrynpyörä, kuperkeikka, käsilläseisonta, juoksu ja tasapainoilu. Pinjuska piti tiukasti kättään mummin kädessä, heilutti jalkaansa edestakaisin ilmassa ja iloitsi: - Kato näin kovaa mä jaksan heiluttaa. Ja tietenkin mummi ihaili syvästi moista taitoa.

Pepsukka käveli jokseenkin maltillisesti toisten vierellä. - Sä näytät ihan koululaiselta, kuului viereltä pikkusiskon ihaileva huomautus ja katse oli paljonpuhuva. Ihailun kohde ryhdisti selkäänsä ja oli ilmiselvästi otettu.

Kaupassa sai valita yhden lelun (tietenkin!), irtokarkkia ja jätskin. Ihanaa! Tosin mummi valitsi vain kaksi viimeisintä, hänellä kun niitä leluja taisi olla jo tarpeeksi. Siinä me sitten kaikki kolme käveltiin kotiin, odotettiin liikennevalojen vaihtumista ja vilkutettiin poliiseille, näiden auto kun sattui sopivasti pysähtymään risteykseen.

Illalla ukki haki äidin junalta, pihalle pystytettiin maja ja tiipii sekä niitä yhdistävä putkikäytävä. Ukki ja äiti leikkasivat ruohoa, tytöt tietenkin siinä välissä olivat korvaamattomina apuina.

Iltapalalla katseltiin ikkunasta kun ukki viimeisteli ruohonleikkuuta. Pepsukka varmisti, että nukkuihan mummi varmasti hänen kanssaan seuraavan yön. - Sähän rakastat ukkia enemmän kuin mummia, hän totesi pikkusiskolle. Tämä mutisi: - No mä tykkään susta mummi eniten, mutta ukkia mä rakastan eniten. Ja siihen oli tyytyminen. Loppujen lopuksi ukki joutui kuitenkin nukkumaan ypöyksin, sillä Pinjuska valitsi sittenkin äidin.

Pepsukka halusi taikakiven ja tietenkin mummi antoi hänelle sellaisen, häneltähän niitä yleensä löytyy. Valintatilaisuus oli tarkka. Jokaista tarjottua kiveä piti sivellä poskea vasten, tunnustella, oliko se kylmä tai sileä. Yksi sopiva löytyikin. Välillä se erehtyi hukkareissullekin ja tyttö etsi sitä jääräpäisesti pitkin pihaa, ei suostunut jättämään tehtävää huomiseksi. Onneksi mummi löysi sen takkahuoneesta ja niin Peppikin saatiin houkuteltua sisälle. Tullessaan hän kertoi ilmoittaneensa varmuuden vuoksi kaikille tontuille ja muillekin siellä ulkona, että nämä auttaisivat kiven löytymisessä.

Lumikki sai käydä jälleen kerran läpi kovat koettelemuksensa ennen kuin oma laatikkosänky kutsui ja Nukku-Matti pääsi näyttämään taitojaan. Hänen tarjouksiinsa mummikin oli jo ihan kypsä.

Ei kommentteja:

LUETUIMMAT