torstai 27. toukokuuta 2010

SÄ OLET MUMMI IHAN HASSU

- Ei se mummi nyt taida oikein kiva olla, kun ei saa yhtä DVD:tä näkymään, huokaisi mummi jo pikkuisen epätoivoissaan, sillä tekemistä olisi ollut vaikka kuinka ja nyt aika tuhraantuikin koneen kanssa tappeluun. Toinen sikeäuninen vieras oli ollut herätessään märkä paitaa myöten, joten ensinnäkin koko tyttö oli riisuttava, pestävä ja vaatetettava ja sitten vuorossa olisi ollut sängyn pelastusyritykset.

- On se mummi silti kiva, vaikkei saanutkaan DVD:tä näkyville, kuului keittiön puolelta ystävällinen pieni lohdutus.

Mummi huokaisi helpotuksesta ja siirtyi etsimään paperia ja värejä piirustuksia varten. Puuroa ei kuulemma haluttu, vaikka sitä olisi ollut valmiina liedellä, kun mummi oli sitä keittänyt töihin lähtevälle tyttärelleen. No, keksitään tässä jotakin. Kohta.

Saatuaan sängyn asiat kondikseen hän huomasi lasten istuvan tyytyväisinä tikkareita nuoleskellen ja telkkaria katsellen. Tikkarit oli saatu toissapäivänä risteilyltä ja pitihän niitä joskus saada maistella, huomasi mummi kauhukseen ajattelevansa, ottavansa ihan lunkisti vaan moisen aamupalan. Ennen vanhaan siitä olisi noussut jonkinlainen opettavainen tuokio... Toisin sanoen mummi on palannut terveen suurpiirteisesti asioihin suhtautuvien joukkoon, ei siinä sen kummempaa... Sanaa sanomatta hän kuori molemmille omenat ja vei ne mutusteltaviksi. Mummolassahan kaiken tuleekin olla toisin, vaikka päin honkiakin joskus...

Pian kaksi nukkea pötkötteli sohvalla mummin aikoinaan lasten äidille aikaansaamissa haalariasuissa (jotka heti ensi pesussa olivat kutistuneet nukelle sopiviksi). Häpi pöötdei tu juu, häpi pöötdei tu juu... toiselle laulettiin. Se toinen oli saanut uuden nimen, Vilma, ja hän makasi peiton alla kuuntelemassa onnittelulaulua, jota Heikki-nukke lauloi. Vasta myöhemmin mummikin huomasi, että oikeasti olikin Vilman nimipäivä, vaikkeivät lapset sitä tietysti tienneetkään, vahingossa vain ihan oikeana päivänä oikeanimiselle kuitenkin lauloivat.

Puistossa kävi ukki tyttöjen kanssa, töiden jälkeen. Heidän takaisin palattuaan hän kertoi iloisesti, että olivat onnistuneet löytämään rapakoitakin, joten pesukone pääsi taas lauleskelemaan, sekin. Aarrejahti toi löytäjilleen mummin markkinoilta ostamat Hello Kitty -laukut (sisältöinään karkkikoruja ja -meikkejä!).

Sitten iskä soitti ja Pepsukalle iski ikävä. Tavallisesti hän lähtee saunaan mielellään, nyt ei millään. Lopulta mummi sai lahjonnalla tytön edes suihkun alle. Lahjonta maksoi mummille kolmannen jäätelön ja puoli lasillista kokista... Kahdelle.

Pinjuska halusi nyt nukkua mummin kans, joten taas mummi ja ukki saivat ilon vaihtaa paikkoja. Lukea ei jaksettu pitkään, sillä uni lupsautteli jo silmäluomia. Pikkuinen halasi mummin kättä, piti sitä tiukasti poskeaan vasten ja suukotteli vähän väliä. Mummilla puolestaan häivähti aatoksissa outo haave, ihan ohikiitävän hetken verran vain. Että koskahan se ukki tuon hoksaisi...

- Mä rakastan sua, joskus mä rakastan kaikkia. Sä olet mummi ihan hassu, kuului uninen huokaus, johon mummi kiitollisena vastasi: - Niin sinäkin, kulta.

Ei kommentteja:

LUETUIMMAT