sunnuntai 8. joulukuuta 2019

UUSI USKONLAHKOKO?

"Sukupuolen korjaukseen haluavien nuorten tyttöjen määrä on noussut voimakkaasti", kertoo Iltalehti. Onko tässä eräänlainen uusi fanaattinen uskonlahkobuumi, jossa määrätietoisesti ohjaillaan kasvun herkässä vaiheessa olevia lapsia hurmaantumaan sokeasti mukaan ymmärtämättä, mitä kaikkea se merkitsee? Eikä alaikäisten (!!) vanhemmilla ole siihen sananvaltaa - heiltä voidaan jopa viedä huoltajuus, jos vastustavat! Tämän päivän terapiakäytäntöjä ohjaavien ja niitä toteuttavien ihmisten toimintatavatkin ovat vähintäänkin kummallisia - voisi sanoa jopa, että sekopäisiä. Onko siis ihme, että maassamme on yhä enemmän ja enemmän mielenterveysongelmaisia? 😳
Tämäntyyppisiä ajatuksia nousee väkisinkin mieleen, sillä vasta nyt ruvetaan selvittämään sukupuolen korjausleikkausta katuvien määrää, sillä heitäkin on, vaikka heitä kuulemma kielletään kertomasta siitä, etteivät siten vetäisi tavallaan mukaansa koko transyhteisöä, jonka joukossa on tietenkin enin osa heitä, joille sukupuolen vaihdos kaikkine vaiheineen on parantanut heidän elämäänsä ratkaisevasti... Mutta palaaminen takaisin entiseen sukupuoleen on iso ja raskas prosessi eikähän sitä kokonaan kaikilta osin pystytä edes palauttamaankaan.
Mutta jos tuntee olevansa väärässä kehossa, niin eikö riittäisi se, että pukeutuisi ja käyttäytyisi sen oikeaksi tuntemansa sukupuolen mukaisesti eikä antaisi leikellä itseään ja sekoittaa maailmaansa hormoneilla? Tosin tietenkin, jos joku aidosti tuntee vasta sukupuolen korjaamisen jälkeen olevansa täysin oma itsensä, se ei vielä riitä, joten kai korjausleikkauksilla on tarkoituksensa, mutta ne tulee läpikäydä vasta täysi-ikäisenä, ja onneksi Suomessa ei ainakaan vielä leikata alaikäisiä. Tosin maamme lakimaailmakin on niin ihmeellinen, ettei yhtään kummastuttaisi, jos sekin vielä muuttuu.
"Nuorten vertaisryhmissä annetaan vinkkejä, mitä tutkimuksissa kannattaa sanoa, jotta saa transdiagnoosin." Laitetaan siis sivusta valmiiksi sanoja suuhun, joita sitten uskollisesti toistetaan kuin raamatullisia jakeita?
Minulle on ihan sama, miten aikuiset ihmiset antavat leikellä itseään ja hyväksyn heidät ja heidän ratkaisunsa sekä arvostan heitä samanlaisina ihmisinä kuin muitakin, sillä jokaisella on oma ihana ihmisarvonsa ja oikeus toteuttaa itseään siten kuin haluaa, mutta omaa tietään etsimässä olevien lasten ja nuorten elämän sorkkimista en hyväksy, en edes transdiagnoosiin johtavan tutkimuksen aloittamista ennen täysi-ikäisyyttä! Katson jo sen olevan lapsiin kohdistuvaa manipulointia ja väkivaltaa. Vakavissa kriiseissä kiemuroivan lapsen auttamiseen on löydyttävä muita keinoja, sillä eihän kaikki murrosikäisen tuntemat ahdistukset ja oman vartalon inhoaminen voi mitenkään johtua siitä, että on muka syntynyt väärään kehoon! 

MUTTA JOS lapsi ihan tosissaan kärsii tunteesta/tiedosta väärään kehoon joutumisesta, häntä on autettava, mutta ei mitenkään radikaalein keinoin. Niiden aika on vasta kun hän on täysikäinen.

Jos joku ei nähnyt tätä ohjelmaa telkkarista, niin sen voi halutessaan katsoa Areenasta.

5 kommenttia:

Sylviira kirjoitti...

Kiitos, jos jaksoit lukea pitkän vuodatukseni. Nämä minun ilmaisuni tahtovat revetä niin älyttömän pitkiksi ja pitkäveteisiksi, ettei niitä varmaankaan jaksaisi lukea. Tulinpahan ilmaisseeksi kuitenkin, mitä hätää tunnen lasten ja nuorten puolesta. Jos olisin miljonääri, satsaisin omaisuuteni niin heidän kuin vanhustenkin auttamiseen ja ottaisin sitä työtä tekemään vain sellaisia ihmisiä, joilla on puhdas auttamisen halu ja aito sydämen rehellisyys.

kaisu marjatta kirjoitti...

Tämä on lähes täysin internetin syytä. Nuoret tytöt alkaen 12v on kännykyköineen netissä, erehtyvät näiden trans aktivistien valeprofiilen sivuille, eivätkä päästä irti. Tunnen tytön joka eksyi sinne, 13vuotiaana. Alkoi uskoa että haluaa olla poika ja tykkää tytöistä. sulkeutui, vanhemmat vei psykiartian lääkärille siinä vaiheessa kun hän jo viilteli itseään ja oli hyvin ahdistunut. Kysymys oli siis mielen sekoittamisesta , ulopuolinen transmies tekeytyi tytöksi netissä ja uskotteli että tämä tyttö onkin poika, vaikka 12vuoden aiempana aikana ei ollut mitään merkkiä sellaisesta. Asia selkeni lopulta kun tytön äiti hoiti tyttären terapia istunnot psykiatrin kanssa. Tiedän että tämä tyttö parantui tästä harhasta. voi nyt hyvin ja koukukin sujuu hyvin. Asia on tosi vakava. Lapset ovat suuressa vaarassa jos alaikäisenä surfffaavat valvomatta internetin trans sivustoilla. Ylen ohjelma oli hyvä avaus, toivottavasti he voivat jatkaa valistusta. Ja tästä voi puhua kaikille joilla asia on esillä, valistaa keskustella, ja ihan oikeesti useinmiten tarvitaan psyykkistä apua ja terapiaa. Toivottavasti ennenkuin ehditään silpoa nuori keho.

Sylviira kirjoitti...

Kiitos, kaisu marjatta, että uskalsit kommentoida, kukaan muu ei ole uskaltanutkaan, vaikka varmasti tämänkin jutun lukeneilla on monenlaisia mielipiteitä!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että uskallat ottaa kantaa näin vaikeaan ja räjähdysherkkään asiaan. Ilmiön leviäminen lasten ja nuorten keskuudessa on todella hälyttävää. He eivät voi mitenkään ymmärtää miten vakavasta ja isosta asiasta on kyse, varsinkin kun puhutaan hormoneista,joita annetaan jo nykyään alaikäisille ja leikkauksista, joiden ikäraja on toistaiseksi Suomessa 18 v. Hoidot johtavat steriliteettiin, ei sitä vielä noin nuorena ymmärrä miten iso asia sekin on. Toivottavasti ilmiötä alettaisiin tutkia ja selvittää perusteellisesti nuorien ahdistuksen syitä ja tarjotaan heille monipuolisia psykofyysisiä terapiahoitoja. Ei pitäisi hoitaa hormoneilla eikä leikkauksilla ennen kuin on oikeasti aikuisista kyse, sama ikäraja pitäisi olla kuin sterilisaatiossa.

Sylviira kirjoitti...

Kiitos, kun ilmaisit mielipiteesi sinäkin, Anonyymi. Miksei päivänpolttaviin asioihin saisi ottaa kantaa? Suomessahan pitäisi olla sananvapaus eikä tämä mitään rasistista syrjintääkään ole, ihmettelyä vain nykymaailman kummallisuuksille ja raiteiltaan menemiselle. Tuntuu ihan siltä kuin henkisesti kehittymättömät ihmiset olisivat päässeet muuttamaan vähän kaikkea.

LUETUIMMAT