perjantai 19. maaliskuuta 2010

KALKKIS?

Vihdoinkin jotain järkeä koulukioskeihin. Kun niitä aikoinaan ruvettiin ehdottelemaan, pidin ajatusta suorastaan naurettavana, lähes huulenheittona: että kouluunko muka järjestettäisiin mahdollisimman epäterveellinen vaihtoehto ruokailulle! HAH!

Kauanpa ei sitten sitä harhailoa kestänytkään, kun kioskit ihan oikeasti ilmestyivätkin kouluihin. Kellä on vielä kanttia ihmetellä, ettei kouluruoka maistu? Miten se maistuisi, kun välitunnit jauhetaan irtokarkkeja, suklaata, limsaa? Haloo, hyvät järkevät, muuten ihan kunnolliset ihmiset: missä on teidän vastuuntuntonne? mutisin itsekseni ja jos minulla olisi ollut parta, jupinani olisi hävinnyt sen sekaan. Ei sitä kukaan ottanut todesta. Kalkkis mikä kalkkis.

En koskaan, en niin ikinä ole ymmärtänyt, miksi näin tapahtui. Onhan se tavallaan lasten eriarvoisuuteenkin asettamista, sillä kaikilla ei suinkaan ole varaa näihin herkkuihin. Toisen vain on tyytyminen katselemaan vierestä, kun varakkaampi luokkatoveri mussuttaa namipalojaan...


Vaikka eipä silti, kuntien säästötoimet ovat saaneet aikaan sitäkin, ettei viimeisessä ruokailuvuorossa oleville jää kaikistellen kouluissa ruokaakaan.


http://www.edu.fi/page.asp?path=498,1329,80303,50500,55174

2 kommenttia:

Sylviira kirjoitti...

Eiköhän se ollut viime kädessä rehtorin päätettävissä, otetaanko ensinnäkin ne automaatit kouluun. Luulenpa, että ratkaisu kuitenkin perustui oppilaiden, vanhempien ja opettajakunnan yhteiseen päätökseen. Mm. lähikaupoista varastelun vähentämiseksi...

Opetushallitus ja Kansanterveyslaitos suosittelivat kolmisen vuotta sitten, ettei kouluissa ja oppilaitoksissa ainakaan kouluaikana myytäisi säännöllisesti makeisia, virvoitusjuomia tai sokeroituja mehuja (ks. yo. linkki).

Nyt sitten kuitenkin Puska sai jotain konkreettista aikaankin.

Sylviira kirjoitti...

Tuo linkki ei näköjään toimi enää. :/

LUETUIMMAT