sunnuntai 13. toukokuuta 2012

VIHAN JUMALA

Hän on ostanut perjantaina kotiin tullessaan liput teatteriesitykseen ja niin sateisen lauantaipäivän harmaus pakenee sitä mukaa kuin Yasmina Rezan julma komedia Vihan Jumala etenee.

Parisuhteiden naamiot tippuvat, salaisuudet paljastuvat ja lasten tappelun selvittämisestä alkanut sivistyneesti startannut sovinnonteko valtautuu raadolliseksi käytöstapojen romuttumiseksi. Sali on täynnä, nuorisoa suurin osa. Ehkä se kuuluu johonkin koulun juttuun. Hirvittää, millaisen käsityksen he saavat parisuhteesta tämän kautta...

Umoja ni nguvu.

Illalla oli aikomus Naapurinvaaralle, mutta Hän halusi vain takan ja saunan ja se oli siinä.

4 kommenttia:

Misku kirjoitti...

Toin lukiolaistyttöni ja hänen kaverinsa sinne (luokan opetukseen kuuluva näytös) ja kommentit jälkeenpäin olivat aika murskaavat...itse en mahtunut enää sisään, mutta jäi kiinnostamaan, olisinkohan tällä iällä ehkä jo ymmärtänyt enemmän tuota näytelmää.

Sylviira kirjoitti...

Kyllä varmaankin se aukeaa aikuiselle paremmin kuin nuorelle, johan oma elämänkokemus tuo lisää ymmärrystä ja kykyä tarkastella asioita monelta eri kantilta. ‎"Normaalia perhetragediakomiikkaa..." Kai. Tuttuja piirteitä tietysti löytyi, noin väkevinä ehkä ei kuitenkaan, koska tää, mun HÄN, ei ole niin kohtalokas, että tuommoista pääsisi tapahtumaan. Ja tietysti näytelmässä kaikki tulee hurjempana ja kärjistetympänä esille. Olisipa jännä kuulla, millaisia kommentteja tuli, koetin nimittäin koko ajan miettiä, miltä se kaikki nuoresta mahtoi näyttääkään, ja tuntua... Hulluinta siinä taisi olla se, että lapset, joiden tappelusta kaikki alkoi, tekivät ihan omin päin sovinnon sillä aikaa kun heidän vanhempansa riehuivat. Siellä oli muuten joitakin tyhjiä paikkoja, olisi sinne vielä joku mahtunut.

Misku kirjoitti...

Nuoret olivat tykänneet lavastuksesta, mutta näytelmän "juonettomuuteen" he olivat kyllästyneet perin pohjin. Jankkausta ja ahistusta, kuuluivat kommentit:) Mietin vain, onko itsellä tullut kasvattajana siloteltua liikaakin avioliiton riidanpaikkoja lasten aikana. Toivottavasti osaavat riidellä rakentavasti omassa elämässään.

Sylviira kirjoitti...

Luulen, että me kaikki silottelemme, haluamme säästää lapsiamme. Jokainen ihminen oppii, lapsetkin vuorollaan kaiken mitä pitääkin, ei me voida estää heidän kokemusmaailmaansa vaikka kuinka haluaisimme. Olen samaa mieltä heidän kanssaan; jankkaustahan se olikin, jankkausta, jota ei voi ymmärtää ennen kuin on omassa liitossaan siihen "perehtynyt". Ahdistusta myös, ilman muuta. Hyvin ovat nuoret tulkinneet, tuoreita kun ovat... :) <3

LUETUIMMAT