keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

HEINÄKUUN HELTEISSÄ

Toissa lauantaina olin kummitätini 90-vuotispäivillä, viime lauantaina serkkupojan 50-vuotispäivillä ja ensi lauantaina on Hänen setänsä hautajaiset. Ei siis vapaata viikonloppua koko heinäkuussa.

Eikä kyllä viikoillakaan juuri huilailtu. Mökiltä löytyi sillantekoa, kotoa maalaushommia ja suunnitelmissa humusivat vielä Naapurivaaran bugg-kurssitkin. Neljä tuntia hiostavassa säässä olisi pitänyt jaksaa! Mutta kun olimme saaneet tanssivaatteet päällemme, hikeä pukkasi heti lähes litrakaupalla, niin että asut olisi pitänyt jo vaaralle päästyä vaihtaa kuiviin, joten yhteistuumin kiskoimme ne pois ja jättäydyimme suosiolla kodin armahtavien seinien sisälle. Eihän me olisi jaksettu! Mitästä tyhjää... Niinpä "pukkikurssi" sai jäädä.

Tänään kyllä sitten suoriuduimme kyseiselle Napikselle radio(päivä)tansseihin, joita vauhditti talkootyönä seitsenhenkinen Haavekuva-orkesteri paikkakuntalaisten solistien avustuksella. Lavalöylyt olivat kovat, mutta me kaikki viitisensataa kanssatanssijaa löylyttelimme samoilla lauteilla, joten emme toisistamme poikenneet mitenkään. Ja nämä vanhenevat käpälät jaksoivat yhä vain kantaa ja riekuttaa. Hikikarpalot valuivat selkää pitkin, naama oli vesihelmillä ja välillä varmaan sääriäkin pitkin pisaroi. Tauoilla käytiin veskissä imeyttämässä kasvoilta enimmät kosteudet, joku kuivasi siellä föönillä mekkoaan jne. Mutta kunnialla selvittiin. Ja sitten kotona suorin jaloin suihkuun - ja puntariin.
  
Tasan ne eivät käy onnen lahjat: Hän oli menettänyt painostaan toista kiloa, minä sata grammaa... 

Ei kommentteja:

LUETUIMMAT