lauantai 12. toukokuuta 2018

TAKSVÄRKKIÄ


Mummi! Voinks mä tulla torstaina sun luo, kun perjantaina on taksvärkkipäivä? Puhelimesta kantautuva innokas pulputus nostaa mummin pörröpään rivakasti ylös tyynystä, johon toivottomuus oli sen jälleen kerran lannistanut. Mä voisin auttaa sua töissäs, lakaista ja käydä kaupassa, jatkaa iloinen ääni sirkutustaan. Mä kun en oikein imuroinnista tykkää.

Mummin mieli virittyy jo hiukan korkeammalle tasolle. Voi kulta, ihanaa! Tietysti saat tulla. Kyllä me aina jotain hommaa keksitään.

Niin, ja jos sä maksat mulle vaikk' parikymppii, niin hyväntekeväisyyteen menee 12 euroo ja mullekki jäis kaheksan euroo. Kujeileva naurahdus saa mumminkin nauramaan. Katotaan nyt, tietenkin palkka riippuu siitä, mitä töitä tulee tehdyksi, hän kuittaa hymynkare suupielessään. Kiva kuitenkin, kun tuut.

Joo, moi sitten! Ja klik, vilahduksessa puhelin napsahtaa kiinni. Moi moi, nähdään sitten torstaina, mummi kuiskaa mykkään puhelimeen.

Mitäpä sitä turhia aikailemaan, kerran asia tuli selväksi, hän tuumaa ja kääntää tyynyn toisinpäin. Ainakin huomisesta tuntuu tulevan hyvä päivä.


Ei kommentteja:

LUETUIMMAT