torstai 13. tammikuuta 2011

ELÄMÄLTÄ KAIKEN SAIN?

Joskus tätä maailmanmenoa joutuu tosissaan miettimään, puntaroimaan kaikenlaista. Esimerkiksi sen tarkoitusta. Että onko missään mitään mieltä? Järjettömässä väkivallassa, onnettomuuksissa, sairauksissa?  

Useimmiten olenkin päätynyt siihen, että kaikella on tarkoituksensa, täytyy olla, ettei me mitään turhaan täällä koeta, vaikka joskus sattuukin niin maan perusteellisen kipeästi... Näin ajatellen olen pysynyt suht.koht. järjissäni vastoinkäymisten tullessa.

Sillä miksi ihmeessä muuten elämää yleensä olisikaan? Missään, milloinkaan, minkäänlaista? Niin monenlaista kohtaloa maailmassa näkee ja voi vain ihmetellä, miten jotkut lähes hukkuvat koettelemuksiinsa kun taas toiset saavat leijua huolettomina läpi elämänsä. Miksi? Jokin syyhän siihenkin täytyy löytyä, sillä kovin epäoikeudenmukaiseltahan tuo tuntuu.  

Pujahtaapa mieleeni joskus hurja epäily, että olisimme jonkinlaisen kokeilun kohteita, elollisia harjoituskappaleita, eräänlaisia koevedoksia... 

Pyrkimyksiä muuttaa elämänsä suuntaa ei kuitenkaan koskaan tulisi hylätä vaikka mitä sattuisi. Aina kannattaa yrittää - ei pidä tyytyä kohtaloonsa tuosta noin vaan. Sitä paitsi positiivinen suhtautuminen auttaa paljossa, ainakin se tukee mielen tasapainon ylläpitämistä ja voi sitä kautta saada aikaan jopa pieniä ihmeitäkin. Ajatuksilla on uskomaton voima.


5 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

On se kyllä niin kummallista tää elämänmeno, niin omalla kuin monen muunkin kohdalla. Tuntuu, ettei tasan mene onnenlahjat.
Minä olen ajatellut noita Austraalian tulvia. Tuttu asuu alueella ja talo on kattoa myöden veden alla, itse ovat turvassa. Kyllä siinäkin kysyy elämän tarkoitusta, kuin myös nuo Haitin uhrit, jotka ei apua vieläkään ole kohdanneet. Koko maailma on epäoikeutta täynnä.

Sylviira kirjoitti...

Sitähän tässä joutuu päivittäin miettimään. Että miksi näin on.

Mustaleski (B.Blume) kirjoitti...

Hienoa pohdintaa Sylviira ja kamala epäilys on itsellänikin välillä vaikka aivan muuta haluaisin uskoa.. no päivä kerrallaan ja järki käteen niin kyllä se taas tästä?

Anonyymi kirjoitti...

Elämä on !
t:lisko

Sylviira kirjoitti...

Eiköhän tässä jotenkin porskutella. Elämä nyt vain tosiaankin on... :)

LUETUIMMAT