maanantai 31. joulukuuta 2018

NÄIN NE VUODET VAIHTUVAT - TIESITHÄN SEN?

Vanhus ontuu ylös vuoren rinnettä, vaivalloisesti, väliin pysähdellen ja otsaansa pyyhkäisten. Viimein hän seisahtaa vuoren harjalle, huokaa syvään ja tähyää kaukaisuuteen. Hänen silmänsä katsovat sinne, minne mainen silmä ei yllä. Väsynyt  hymynkare suupielessään hän varautuu keppiinsä ja vaipuu valtavan lohkareen juurelle, nojaa siihen ja sulkee silmänsä.

Lohkareen ylle ilmestyy hiljaa tummentuva tähti. Vavisten se kohoaa ylemmäksi, raskaasti, mutta sinnikkäästi. Korkeuksista kipunoi alas kirkas pikkuinen valonsäde, joka kohdatessaan kohoavan tähtivanhuksen pysähtyy, koskettaa sitä hellästi, ja yhdessä ne muodostavat hohtavan kultaisen sydämen, joka sykkii hetken valoa, lämpöä ja rakkautta. Sitten vanhempi tähti irrottautuu ja jatkaa hidasta loittonemistaan hetki hetkeltä haalistuen, kunnes katoaa toisten himmeästi tuikkivien tähtien joukkoon. Tähtilapsi laskeutuu alas koko ajan kirkastuen, kunnes se säihkyen valaisee koko maanpiirin.

Nyt rinteellä konttaa iloisesti pikkuinen vesseli, joka lähtee toivorikkaana etsimään tietä alas, luokse ihmisten, joiden kellot ovat juuri vierähtäneet uuden vuoden ensimmäisiin hetkiin.

Hyvää Uutta Vuotta!

Ei kommentteja:

LUETUIMMAT