sunnuntai 5. elokuuta 2018

MUMMELI TUTUSTUU STADIIN

Maalaismummeli se tutustui stadiin... đŸ˜‡ 

LÀhdin Kampista, "vÀÀrÀstÀ" ovesta tietenkin, ja lenkkasin ja lenkkasin katuja pitkin ja poikin. Kysyin tietÀ ainakin kolmelta, jotka sattuivat, tietty, olemaan ulkomaalaisia. Sain osakseni ystÀvÀllisiÀ hymyjÀ, pÀÀnpudistuksia ja yks osasi jopa sanoa olen saksalainen. Kun tunnistin Stockmannin, hyppÀsin ratikkaan ja ajoin kolme pysÀkinvÀliÀ. Sitten taas tÀmÀ mummeli pyörÀhteli ja tanssahteli kaduilla, sadettakin pikkuisen ripsautti, muttei se haitannut askellusta.

KysĂ€isinpĂ€ taas, ja kiltti reppuselkĂ€inen nuorimies vilkaisi puhelimestaan sekĂ€ opasti oikeaan suuntaan. Omasta puhelimestanihan en voinut mitenkÀÀn katsoa, sillĂ€ molemmissa kĂ€sissĂ€ roikkuivat kauppapussukat. Leikkipuistoon osuttuani tiedustelin jĂ€lleen, tietysti,  ulkomaalaiselta mieheltĂ€ tietĂ€, hĂ€n ei tietenkÀÀn osannut auttaa, mutta vieressĂ€ lastaan leikittĂ€nyt nuori Ă€iti kuuli pulmani ja juoksi kentĂ€n reunalla olevista lastenvaunuista varta vasten tablettinsa, josta etsi kadun ja neuvoi reitin. Kun kerroin taivaltaneeni jo aikamoisen tovin, hĂ€n huikkasi perÀÀni, ettĂ€ tuu takaisin, jos et osu oikeaan. đŸ˜ƒ

HyvillĂ€ mielin ihmisten ystĂ€vĂ€llisyydestĂ€ kopsuttelin kuin kopsuttelinkin lopulta oikeaan osoitteeseen. đŸ‘ Askeleita kertyi yli 10 000 ja koivet pysyivĂ€t silti ihan hiljaa! Olivat varmaankin reiteistĂ€ yhtĂ€ hölmöinĂ€ kuin omistajansakin.
Lastenlapsia hoitamassa olen kulkenut toistakymmentÀ vuotta kyllÀ, mutta silloin pÀÀkaupunkiin tutustuminen rajoittui pÀÀasiassa matkaan asemalta perille sekÀ sieltÀ lÀhimpÀÀn ruokakauppaan.
Naureskelin ajatellessani itseÀni avuttomana mummelina kaduilla pyörimÀssÀ, vaikka oikeastaan nautin siitÀ, sillÀ ilma oli ihana ja tiesin, ettÀ kyllÀhÀn minÀ perille löydÀn, olinhan kÀynyt siellÀ ennenkin.
Maalaismummeli on siis putkiremonttia paossa TöölössĂ€ asti. 

Ei kommentteja:

LUETUIMMAT