perjantai 26. huhtikuuta 2013

KUIN KOIRA VERÄJÄSTÄ?

Suuret ikäluokat pääsevät eläkkeelle liian helpolla,
livahtavat sinne
kuin koira veräjästä...

Niin... Eilisillan A-talkissa kohtasivat toisensa sekä työmarkkinajärjestöjen että nuoremman sukupolven edustajat ja suunnilleen noilla sanoilla siellä kuuli kiitosta sodanjälkeisen Suomen rakennustyömaalle
syntynyt sukupolvi. 
Ensin se satutti, voimakkaasti.
Sitten "kolahti". 
Miten nykynuori, hemmottelevaan maailmaan ilman rajoja syntynyt voikaan käsittää, että puutteen, jopa kurjuuden, raakaan lihasvoimaan tukeutuneen ja alhaisen palkkatason läpikäyneet ovat oikeasti ANSAINNEET eläkkeensä? 
Lopen uupuneina, rättiväsyneinä, loppuunkaluttuina, terveytensä menettäneinä ja taatusti tunnollisesti eläkemaksunsa maksaneina; kaikkensa antaneina?


Nuorena jaksaa ja silloin voi olla ehdoton, mustavalkoinen, armotonkin. Tämänikäisenä minä puolestani voin ihan vapaasti olla niin laajasydäminen, armollinen kuin - puolueellinenkin.4 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Olet oikeassa, eläkkeemme olemme ansainneet. Sota.aikana nälkääkin nähneenä, 9 vuotiaana työuran alaknneena ja sitä jatkui kunnes sitten sairaus sen katkaisi, mutta silti ehdin työhön monen vuosikymmenä. En häpeä kuukausittaisen pienen elääkkeeni nostoa tippaakaan ja kaiken, jokaisen sentin, olen ansainnut.

Sylviira kirjoitti...

Ihan varmasti, mummeli, näin on! <3

Aikatherine kirjoitti...

totta joka sana, olen sata samaa mieltä kanssasi.

Sylviira kirjoitti...

Aikatherine, uskon, että aika moni muukin on. Sitä paitsi luulen, että kaikki nuoret eivät suinkaan ajattele A-talkissa esiintyneiden nuorten tapaan. Meillä on ihana nuoriso ja luotan heidän kykyynsä löytää ratkaisu ihan kaikkeen tulevaan.

LUETUIMMAT