maanantai 29. marraskuuta 2010

TEATTERI RETIKKA

Taas kerran saan olla ylpeä synnyinseudustani: Suomussalmelle on talkootyövoimin noussut ihan oma uusi teatteri! Jos asuisin lähempänä, olisin luultavasti innokas osallistuja niin näyttämön kuin katsomonkin puolella. No, katsomon puolelle sentään uskon useinkin pääseväni, mutta olisihan niin soma harrastus se amatöörinäyttelijyyskin!

Kesäteatterihan Suomussalmella onkin vuosikaudet toiminut huomattavan menestyksen siivittämänä. Huomionarvoiseksi sen tekee sekin, että ohjelmisto koostuu paljolti paikkakunnalla asuvan Eero Schroderuksen kässäreistä, jotka hänen Ulla-tyttärensä ohjaa lavalle sopiviksi.

Eläköön, sinä rakas Kainuuni! Jatka urheaa kamppailuasi näitä nykymaailman maaseudun näivettäjiä vastaan!

4 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Tuo harrastusnäyttelijöiden aikaansaannokset ovat usein nautittavia esityksiä. kylä. jossa asun onkin tunnettu näyttämötoiminnastaan, jossa myös omat lapset ansiokkaasti esiintyivät silloin, kun vielä kotimaisemissa asuivat. Ihana, antava harrastus.

Sylviira kirjoitti...

Niin, mukava harrastushan se on. Täällä Kainuussakin on vähän joka kylässä ainakin kesäteattereita, ellei muuten ympärivuotista harrastelijakokoonpanoa olisikaan.

Pauska kirjoitti...

Retikka on kaikin puolin aivan mahtava ja Eero ja Ulla huipputyyppejä ja niin taitavia!

Sylviira kirjoitti...

Jeeeeeeeee... :)

LUETUIMMAT